1 million danske kroner til unge talenter

Léonie Sonnings Musikfond støtter hvert år den næste generation af komponister, dirigenter, musikere eller sangere fra de nordiske lande. I år uddeles 100.000 danske kroner til 10 unge, talenter. Formålet er at bidrage til fortsat kunstnerisk udvikling af den unge generation.

Også i år er der valgt en bred vifte af vidt forskellige unge musikere fra hele Danmark og de nordiske nabolande. De 10 udvalgte modtager, udover anerkendelsen fra en af Danmarks mest etablerede musikfonde, også et beløb på 100.000 kr. i form af et stipendie til videreudvikling af deres individuelle talent.

Formand for Léonie Sonnings Musikfond, Esben Tange, fortæller om motivationen for at uddele talentprisen:

”At udvikle et musikalsk talent kræver ikke blot vilje, det kræver også tid, inspiration og mulighed for at anskaffe sig det rette instrument og udstyr. Det er en stor glæde for os i Léonie Sonnings Musikfond at hjælpe 10 ekstraordinære og vidt forskellige talenter videre i deres individuelle musikalske dannelsesrejse. Til glæde for dem selv og i en tro på at vores musikliv derved bliver en smule rigere, og det er ikke så lidt”.

Instrumentalister

TONY NGUYEN

Dirigenter

MATHIAS SKAARUP SØRENSEN

Sangere

MARTIN MØLLER VILBRAND

Dirigenter

MAGNUS PLEJDRUP

Instrumentalister

LORENZO COLOMBO

Instrumentalister

KATRIN MATHIESEN

Sangere

JOHANNA MARIA NYLUND

Instrumentalister

ISABELLE BANIA

Komponister

FREDERIK ZEUTHEN

Instrumentalister

EMILIE RAVN JENSEN

For yderligere oplysninger

Kristina Sindberg
Seniorrådgiver
kristina.sindberg@gknordic.com
Mobil 24860184