Stipendiater 2016

Pressemeddelelse 29. februar 2016: Léonie Sonnings Musikfond uddeler 600.000 kr. til unge talenter
Hvert år uddeler Musikfonden stipendier til unge skandinaviske musiktalenter. Stipendierne kan ikke søges, men uddeles af Musikfondens bestyrelse. I dag uddeles der 10 stipendier på hver 60.000 kr. til:

Elisabeth Holmegaard Nielsen, klaver

Er uddannet hos Niklas Sivelöv ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Optaget i solistklassen ved Universität für Musik i Wien hos Christopher Hinterhuber. Har været solist med Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Hollandske Symfoniorkester. Debut CD i 2015 med Bach, Schumann og Prokofiev. Stipendiet anvendes til videre klaverstudier hos Christopher Hinterhuber i Wien.

Frederik Rolin, baryton

Er uddannet hos Kirsten Buhl Møller ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og studerer nu på Operaakademiet i København. Har været solist i Faurés Requiem og Fynsk Forår samt sunget Fyrst Yamadori i Det Kgl. Teaters turnéudgave af Madame Butterfly. Stipendiet anvendes til sang- og coachtimer hos Malcolm Martineau og Fiona Macsherry i England samt til deltagelse i kurset North Sea Vocal Academy.

Jacob la Cour, cello

Er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium hos Henrik Brendstrup, hos Claudio Bohórquez i Berlin, samt hos Tilmann Wick i Hannover. Medlem af klavertrioen Trio Vitruvi, der vandt P2s Kammermusikkonkurrence 2014 samt 1. pris i Jūrmala International Music Competition. Stipendiet anvendes til studier med Trio Vitruvi i Paris samt til trioens deltagelse i internationale konkurrencer i 2016.

Jákup Lützen, bratsch

Er født og opvokset på Færøerne. Studerer i solistklassen i Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Lars Anders Tomter. Har turneret med Gustav Mahler Jugendorchester. Vandt i 2014 en plads som bratschist i Copenhagen Phil.Nomineret til en Faroe Music Awards i kategorien New musician of the year. Stipendiet anvendes til anskaffelse af en bratsch bygget af Hiroshi Iizuka.

Jonas Frølund, klarinet

Studier hos John Kruse og nu Lee Morgan ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Har vundet 1. pris ved Øresunds Solist og XIV Concorso Internazionale di Musica Marco Fiorindo i 2014. Modtager af P2 Talentprisen 2015.

Stipendiet anvendes til fortsatte studier hos Yehuda Gilad, Andreas Sundén, Philippe Berrod, Pascal Moragues samt Olli Leppäniemi.

Joachim Becerra Thomsen, fløjte

Studerer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Ulla Miilmann og Toke Lund Christiansen. Semifinalist i Carl Nielsen International Flute Competition 2014. Vandt i 2015 stillingen som alternerende solofløjtenist i Malmø Symfoniorkester. Stipendiet anvendes til masterclass og privattimer hos Emmanuel Pahud, Dennis Bouriakov, Mathieu Dufour og Jim Walker i Berlin og Los Angeles.

Kirstine Schneider, violin

Studerer hos Serguei Azizian på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Har studeret hos Sylvia Rosenberg på Manhattan School of Music. Har spillet med medlemmer af Juilliard String Quartet, Tokyo String Quartet, Brentano String Quartet og Emerson String Quartet.Stipendiet anvendes til studier ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, til anskaffelse af en Michel Jamonneau barokbue samt til indstudering af Esa-Pekka Salonens Violinkoncert med timer hos komponisten.

Lea Quortrup, sopran

Uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium og på Operaakademiet i København hos Kirsten Buhl-Møller. Debut på det Kgl. Teater i 2014 som Zerlina i Mozarts Don Giovanni. Solist i Mozarts Requiem med Danmarks Underholdningsorkester og Bachs Juleoratorium med Sokkelund Sangkor.Stipendiet anvendes til fortsatte sangstudier hos Kirsten Buhl-Møller samt til et intensivt italienskkursus i Rom.

Maria Badstue, dirigent

Studier hos Jorma Panula samt mastergrad fra Norges Musikkhøgskole efter studier hos Ole Kristian Ruud og Jukka Pekka Saraste. Debut i 2013 med Copenhagen Phil og siden da opgaver med en række landsdelsorkestre. Stipendiet anvendes til studier og overværelse af prøvearbejde i Stockholm, London og Berlin hos Sakari Oramo, Esa Pekka Salonen og Daniel Barenboim.

Martin Stauning, komponist

Er efter uddannelse og virke som danser ved Den Kongelige Ballet uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor han studerer i solistklassen hos Hans Abrahamsen og Niels Rosing-Schow. Også aktiv performer i solo-forestillinger hvor Martin Stauning arbejder med fysiske manipulation af lyd gennem kropslig interaktion med omgivelserne. Stipendiet anvendes til studie- og arbejdsophold i Berlin samt til vejledning hos Simon Steen-Andersen og Juliana Hodkinson.