Andreas Brantelid

Léonie Sonning Talentprismodtager 2005

Stipendium

Andreas Brantelid modtog et stipendium på 50.000 kr., som blev anvendt til cellokurser hos Frans Helmersson og Ralph Kirschbaum. Derudover til dækning af udgifter i forbindelse med studiet på Edsbergs Musikinstitut i Stockholm samt til vedligeholdelse af cello og bue.

Cellisten Andreas Brantelid

Er født i 1987. Han fik sin første cello som 4-årig, og året efter begyndte han på Suzuki Instituttet i København. Fra 1996 – 2000 studerede han hos Henrik Brendstrup og fra 2000-2004 hos Mats Rondin i Malmø. Siden 2004 har han studeret hos professor Torleif Thedéen og Frans Helmersson. Han har desuden deltaget i mesterklasser hos bl.a. Peter Wispelwey og David Geringas. I 2002 var Andreas Brantelid solist i sidste sats af Elgars cellokoncert med Det Kongelige Kapel i Tivolis Koncertsal. I 2006 vandt han Eurovisionens konkurrence for unge musikere og siden har han spillet med alle danske og Europas største orkestre.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »