Aros Strygekvartetten

Léonie Sonning Talentprismodtager 1997

Stipendium

Hver af kvartettens medlemmer modtog 40.000 kr., som de anvendte til studier hos Emerson Kvartetten i U.S.A.

”Vi har eksperimenteret meget dette år. Da undervisningen er foregået i ”Lincoln Theatre” som er en stor koncertsal i Hartford, har jeg virkelig haft mulighed for at udvikle det solistiske i mit spil og nå ud i alle ekstremerne.Dette har været et af de største arbejdsaspekter dette år, og hvad kan være bedre end at stå på en stor scene og arbejde med musiker som flere gange om ugen spiller koncerter i sådanne store sale og som ved nøjagtig, hvad der skal til for at det musikalske udtryk når helt ned på bagerste række” (Dorthe Byrialsen)

Aros Strygekvartetten

Blev dannet i 1994 og har givet en række koncerter i Danmark – bl..a. ved Århus Festuge og i Tivolis Koncertsal – samt i udlandet. Det var bratschisten Dorthe Byrialsen, der i 1994 tog initiativ til at starte kvartetten. Dorte Byrialsen blev uddannet af bl.a. Tutter Givskov, Martha Libalová og Tim Frederiksen inden hun i 1999 tog diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium.

Siden har hun spillet i Malaysias Filharmoniske Orkester og Camerata Roman i Sverige – og i trioen Copenhagen String Trio, hvor også cellisten Anne Hall medvirker.
Anne Hall, kvartettens cellist, levede i flere år et aktivt musikalsk liv som freelance-cellist –og fortsatte med at spille efter at Feng Shui (en gammel kinesisk spirituel filosofi) blev hendes andet halve liv som konsulent.
Violinisten Maj Kullberg havde også Tutter Givskov og Tim Frederiksen som lærere på Det Jyske Musikkonservatorium. I 1997 fik hun diplomeksamen. Per Nørgård har tilegnet Maj Tullberg ”Majmånemusik” (1988).

Violinisten Ida Lorenzen begyndte at spille violin i Frederiksværk Musikskole og blev i 1991 som 15-årig optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Året efter vandt hun 1. præmie i Berlingske Tidenses klassiske musikkonkurrence. 1996 blev Ida Lorenzen optaget på Hochschule für Musik ”Hanns Eisler” i Berlin.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere