Clara Cecilie Thomsen

Léonie Sonning Talentprismodtager 2019

Et helt skoleliv med sang – nu på egne ben
Siden Clara Cecilie Thomsen startede i 3. klasse på Sankt Annæ Gymnasiums grundskole, har hendes dagligdag været fyldt med organiseret sang. På sangskolen i Valby har man mange timers sang- og korundervisning hver uge i skoletiden, og da hun sidenhen blev optaget på MGK, var vejen banet for en bachelor i klassisk sang på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og siden operastudier på Operaakademiet.

I sommeren 2018 blev Clara færdig som uddannet operasanger, og for første gang i mange år, oplevede hun at have en dagligdag, hvor sang ikke var på skoleskemaet, men en levevej hvor man selv skal tage ansvar og “lære at have disciplin og lære at øve sig, selv om der ikke er nogen der siger, at man skal gøre det.”

Freelancelivet som sanger er en usikker tilværelse, hvor man hele tiden skal ud og bevise, at man er så god, at man kan komme til at arbejde steder, man drømmer om. Står man uden job i en periode, kan man ikke bare lægge sig på sofaen og vente på det næste. Stemmen er en muskel og ligesom en atlet, er man nødt til at gå i øvelokalet og træne hver dag. Det er Clara Cecilie Thomsens virkelighed nu, efter mange års skolegang.

Heldigvis er kalenderen fuld de første par år, så Claras sofa bliver ikke slidt op foreløbig. I starten af 2020 synger hun bl.a. Constance i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet. Hendes faste job som kirkesanger i Trinitatis Kirken giver også et fast holdepunkt.

Hooked på opera

Clara er vokset op i Valby, så springet til Sankt Annæ Gymnasiums sangskole, der ligger i nærheden, var ikke stort. Det hjalp også, at storebroderen Lauritz Jakob Thomsen, der også i dag er professionel sanger, gik der i forvejen; så det var et skoleskift hun rigtig gerne ville. Hun oplevede desuden, at sang var noget hun fik succes med. Det gav hende selvtillid og hjalp hende med at gennemføre de fag på skemaet, som hun var mindre selvsikker i.

I det hele taget er musik kommet ind i Claras liv helt fra barnsben. Hendes far spillede klarinet i DR Symfoniorkestret og hendes mor sang i DR Vokalensemblet. Hun kan derfor ikke huske, hvornår hun første gang lagde mærke til musikken omkring hende. Den har bare altid været der.

Til gengæld er det tydeligt for hende, hvornår hun besluttede, at sang var noget hun kunne gøre til en levevej – og at opera specifikt som genre fangede hendes opmærksomhed. Det var nemlig en situation, hvor hendes mor sang en arie fra Tryllefløjten, der gjorde Clara hooked på opera. En udsendelse af Verdis La Traviata på tv bekræftede Clara i, at hun skulle være operasanger!

Kort om Clara Cecilie Thomsen

Født i 1991. Opvokset i Valby.
Optaget på Sankt Annæ Gymnasiums sangskole 3.-9. klasse.
Gik på MGK 2008-2010.
Bachelor i klassisk sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved Marianne Rørholm, 2015.
Uddannet operasanger fra Operaakademiet ved Susanna Eken, 2018.

Stipendiet fra Léonie Sonnings Musikfond

Pengene fra Léonie Sonnings talentpris skal hjælpe Clara Cecilie Thomsen med at fortsætte privattimer hos hendes sanglærer Susanna Eken.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere