Kirstine Schneider

Léonie Sonning Talentprismodtager 2016

Det har været dejligt at have en stemme i violinen i de stormfulde og forvirrede teenageår

Kirstine har aldrig savnet noget, når violinen har været ved hendes side.

Kirstine har lært at spille efter Suzuki metoden.

Jeg har altid været glad for lige netop de mange forskellige klange og stemmer, violinen kan lave. Alle de følelser, man kan komme ind om. Det kan virkelig gå lige i hjertet, når man lærer at gøre det rigtigt, siger Kirstine.

De første år lyder det ikke så fantastisk, så der er noget at komme efter.

Familien betyder meget. Hun har tilbragt mange dejlige dage i familiens sommerhus ved Kalundborg Fjord. Sammen, og alene når hun har forberedt store koncerter eller bare trængt til ro fra omgivelserne.

Verden opdelt i to

Da Kirstine var yngre, oplevede hun sommetider verden opdelt i to. Én der havde med musikken at gøre og én udenfor. Ikke at hun har savnet noget som sådan, bortset fra lidt mere sammenhæng mellem de to verdner ind imellem.

Det har været dejligt at have en stemme i violinen i de stormfulde og forvirrede teenageår,siger Kirstine.

Den var min ven på mange forskellige måder. At spille violin er et rum, hvor man kan være alene og hvor man kan fordybe sig. Man kan dykke ned i noget større, som samtidig er et fællesskab, fortæller Kirstine.

Esa-Pekka Salonen er inspirator

Kirstine har valgt at bruge sit stipendium på to, for hende, vigtige ting: Til efteråret skal hun spille en violinkoncert med et værk af Esa-Pekka Salonen.

Når nu man spiller et værk af en nulevende komponist, så vil jeg gerne bruge nogle af pengene på at spille det for ham. Og så vil jeg gerne til Berlin og spille, fordi det er et kulturelt brændpunkt.

Den sidst ting, pengene skal bruges til, er indkøbet af en barokbue; En speciel, kort violinbue med færre hår, som hun indtil nu har haft til låns.

Men nu skal den være min, siger Kirstine med et kæmpe smil.

Familien

Kirstine spiller violin. Hun er 23 år og datter af Mark og Elisabeth, som hun voksede op hos i Virum som den yngste af tre. De 10 og 7 år ældre søskende hedder Hannah og Bastian. Hele hendes familie spiller selv, så det var aldrig noget pres, men bare noget, man naturligt gjorde sammen.

Karrieren hidtil

Kirstine Schneider (f. 1993) har studeret hos Tove Detreköy og Gunnar Tagmose. I 2013 var hun på studieophold i New York hos Sylvia Rosenberg på Manhattan School of Music og studerer nu hos Serguei Azizian på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har deltaget i masterclasses med Nikolaj Znaider, Hilary Hahn, Benjamin Schmied og Gerhard Schultz. Hun har spillet med medlemmer af Juilliard String Quartet, Tokyo String Quartet, Brentano String Quartet og Emerson String Quartet, og hun har optrådt ved Thy Kammermusik Festival og Kneisel Hall Chamber Music Festival. I 2013 deltog hun i The New York String Orchestra med koncerter i Carnegie Hall. Hun har gentagne gange været solist med orkester og er modtager af en lang række priser, bl.a. Jacob Gade Fondens Talentpris og 1. pris i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums legatkonkurrence.

Talentprisen

Talentprisen på 60.000 kr. anvendes til studier ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, til anskaffelse af en Michel Jamonneau barokbue samt til indstudering af Esa-Pekka Salonens Violinkoncert med timer hos komponisten.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere