Mira Kvartetten

Léonie Sonning Talentprismodtager 2003

Stipendium

Om stipendiet på 50.000 kr. skrev Mira Kvartetten: Vi vil gerne bruge pengene til indspilningen af vores første cd. Cd’en vil indeholde Ravels Strygekvartet og Bartóks første Strygekvartet, op. 7, to mesterværker som er skrevet i det samme årti, men som repræsenterer to vidt forskellige stilarter. Dette er et ambitiøst projekt, og vi har derfor kontaktet en erfaren tysk producer, Johannes Müller, som har påtaget sig opgaven.

Mira Kvartetten

Mira Kvartetten blev til, da fire solospillere fra symfoniorkestrene i Århus, Odense og Aalborg fandt sammen i 1999 for at spille strygekvartet. Siden var Mira Kvartetten en hyppig gæst i musikforeninger, på musikfestivaler og i kirker over det meste af Danmark.

Violinisten Signe Madsen er født i 1968. Hun debuterede fra Det Jyske Musikkonservatorium ved professor Tutter Givskov i 1992 og er siden februar 1999 ansat som koncertmester i Odense Symfoniorkester. Violinisten Birgitte Bærentzen Pihl er født i 1969, debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium med Tutter Givskov som lærer i 1993 og er nu solospiller i Århus Symfoniorkester. Bratschisten Anna Dahl er født i 1968 i Polen.

Hun har studeret hos Zygmunt Jochemczyk, Jesse Levine og Tokyo String Quartet. Anna Dahl har været solospiller i flere orkestre, bl.a. i Århus Symfoniorkester. Nu er hun solobratschist i Aalborg Symfoniorkester. Cellisten Vincent Stadlmair er født i 1959, han studerede hos Andre Navarra og William Pleeth. I dag er han solocellist i Aalborg Symfoniorkester.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere