Niels Lyhne Løkkegaard

Léonie Sonning Talentprismodtager 2006

Stipendium

Stipendiet på 50.000 kr. blev bl.a. brugt på en studierejse til New York. Niels Lyhne Løkkegaard skrev: I 2004 studerede jeg i en længerevarende periode i New York hos forskellige amerikanske saxofonister og komponister. Stipendiet giver mig mulighed for at opsøge disse lærere igen og fortsætte med at dygtiggøre mig inden for felterne komposition og improvisation. Jeg vil endvidere bruge en del af beløbet til indkøb af en Selmer Balanced Action altsaxofon fra 1936.

Saxofonisten Niels Lyhne Løkkegaard

Er født i 1979. I 2005 afsluttede han sin diplomeksamen ved Rytmisk Musikkonservatorium og debuterede samme år med cd’en Niels Lyhne Løkkegaard. Andre cd-indspilninger er The Scale of Grey, the Tone of Black (2010) og Vesper (2012)
Niels Lyhne Løkkegaard er med tiden blevet en af de vigtigste saxofonister i dansk jazzliv og han har spillet med bl.a. Klüvers Big Band, Tivolis Big Band, The Orchestra, Tip Toe Big Band samt Illumination 4tet.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »