Svend Hvidtfelt Nielsen

Léonie Sonning Talentprismodtager 1991

Stipendium

Stipendiet på 20.000 kr. blev anvendt til at skrive en afhandling om Per Nørgårds livs- og musiksyn, samt hans brug af tonesøer i tre udvalgte værker. Dertil kom en perspektivering af Nørgårds æstetiske betragtninger gennem Heideggers æstetik, som den udfoldes i ”Ursprung des Kunstwerkes”.

En del af afhandlingen brugtes som afsluttende speciale ved mit hovedfagsstudium i musik med titlen ”Verdenssyn – Teknik – Musik – og vekselvirkningen områderne imellem hos Per Nørgård”. Specialet blev vurderet til karakteren 13. Den samlede afhandling med en udvidet gennemgang af Anton Heideggers æstetik blev udgivet af Det Fynske Musikkonservatorium under titlen Verden fortæller mig altid flere historier – om Per Nørgårds verdenssyn og musik. Svend Hvidtfeldt Nielsen sagde senere at denne afhandling betød bl.a. at Jørgen Mortensen fra Vestjysk Musikkonservatorium inviterede mig til at medvirke ved udarbejdelsen af en internetside om Per Nørgård under kulturnet danmark.”

Komponisten Svend Hvidtfelt Nielsen

Er født i 1958. Uddannet i komposition på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (diplomeksamen) og det Jyske Musikkonservatorium (Solistklasse) med debut 1991. Hovedfagslærere: Yngve Jan Trede, Ib Nørholm, Hans Abrahamsen, Per Nørgård og Karl Aage Rasmussen. 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere