Anders Banke

Léonie Sonning Talentprismodtager 2002

Stipendium

Da Anders Banke modtog stipendiet på 50.000 kr, sagde han:

Jeg vil bruge størstedelen til at købe et bassethorn, en slags klarinet der klangligt befinder sig et sted mellem almindelig Bb klarinet og basklarinet. Bassethornet er i rytmisk sammenhæng et overset instrument, men dets mellemdybe register og mørke klang blander fantastisk godt sammen med de fleste andre blæseinstrumenter og gør det således meget velegnet til de ensembler, jeg piller i. Herudover skal resten anvendes til at indrette og lydisolere et personligt øvelokale på min bopæl.

Klarinettisten Anders Banke

Er født 1971 og vokset op i Vendsyssel, hvor han som barn og ung spillede trompet og klaver i mange forskellige rytmiske såvel som klassiske sammenhænge. I 1990 begyndte han at spille saxofon på et otte måneders ophold på Vestbirk Højskole, derefter flyttede han til København, hvor han kom med i forskellige bands samtidig med at han læste 1.del af medicinstudiet.

I 1996 blev han optaget på Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han også begyndte han at spille klarinet og fløjte. I 2002 fik han sin eksamen fra konservatoriet.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere