Anja Nedremo

Léonie Sonning Talentprismodtager 2015

Anja Nedremo er født og opvokset i Drammen, Norge. Hun startede sine studier hos Claus Olesen ved Det Jyske Musikkonservatorium og har taget BA og MA i klassisk saxofon. Nu studerer hun i solistklassen samme sted. Desuden har hun uddannet sig hos Lars Mlekusch på Konservatorium Wien og har en postgraduate uddannelse fra Escola Superior de Música de Catalunya i Barcelona, hvor hun har studeret hos Nacho Gascón.

Anja Nedremo har modtaget en række stipendier og legater, såsom den norske Ticon‐prisen (2013). Som solist har hun vundet konkurrencer i ind- og udland. Som vinder af solistkonkurrencen ved Det Jyske Musikkonservatorium spiller hun to koncerter med Randers Kammerorkester i 2015. Hun har et løbende samarbejde med komponister i Europa og Norden. I 2015 tager hun til Japan med Trio Nedremo for at spille og fremme ny skandinavisk musik samt styrke relationen mellem Skandinavien og japanske musikere/komponister.

Stipendiet

Stipendiet på 60.000 kr. anvendes til studieophold/lektioner hos Vincent David i Versailles og Arno Bornkamp i Amsterdam. Herudover deltagelse i internationale festivaler for klassisk saxofon i bl.a. Wien og Helsinki.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere