Anne Holm-Nielsen

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Anne Holm-Nielsen (f. 1981) begyndte at spille klaver som 10-årig.
Hun debuterede som solist med symfoniorkester som 12-årig og har vundet 1. pris i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence samt priser i den Danske Steinway Festival, såsom 1. pris og VIP pris i 1996.

Anne Holm-Nielsen tog sin kandidatgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Tove Lønskov, Anne Øland og Tim Frederiksen. I 2012 debuterede hun med kammermusik og akkompagnement som speciale fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun havde modtaget undervisning af Anne Øland og Søren Rastogi.  Anne Holm-Nielsen en aktiv kammermusiker, fx i klavertrioen Trio Dania. Desuden er hun medstifter af ensemblet Modern Tango Quintet, der markerede sig med en cd-udgivelse i 2006.

Hun har modtaget lang række legater og har deltaget i masterclasses med bl.a. Mikhail Rudy, Helmuth Deutsch, Rudolf Jansen. Hun har givet koncerter i mange lande.

Anne Holm-Nielsen har en bachelor i musikvidenskab og italiensk fra Københavns Universitet.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Anne Holm-Nielsen modtog et stipendium på 60.000 kr.

Stipendiet skal anvendes til studier i Rom i foråret 2013 hos pianisten Mirta Herrera – med fokus på akkompagnement og kammermusik.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Andre modtagere

NOVO QUARTET

Léonie Sonning Talentprismodtager 2021 Da Nikolai Vasili Nedergaard i de sene teenageår begyndte sine violinstudier

Læs mere »