Anne Holm-Nielsen

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Anne Holm-Nielsen (f. 1981) begyndte at spille klaver som 10-årig.
Hun debuterede som solist med symfoniorkester som 12-årig og har vundet 1. pris i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence samt priser i den Danske Steinway Festival, såsom 1. pris og VIP pris i 1996.

Anne Holm-Nielsen tog sin kandidatgrad på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun studerede hos Tove Lønskov, Anne Øland og Tim Frederiksen. I 2012 debuterede hun med kammermusik og akkompagnement som speciale fra Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun havde modtaget undervisning af Anne Øland og Søren Rastogi.  Anne Holm-Nielsen en aktiv kammermusiker, fx i klavertrioen Trio Dania. Desuden er hun medstifter af ensemblet Modern Tango Quintet, der markerede sig med en cd-udgivelse i 2006.

Hun har modtaget lang række legater og har deltaget i masterclasses med bl.a. Mikhail Rudy, Helmuth Deutsch, Rudolf Jansen. Hun har givet koncerter i mange lande.

Anne Holm-Nielsen har en bachelor i musikvidenskab og italiensk fra Københavns Universitet.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Anne Holm-Nielsen modtog et stipendium på 60.000 kr.

Stipendiet skal anvendes til studier i Rom i foråret 2013 hos pianisten Mirta Herrera – med fokus på akkompagnement og kammermusik.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere