Anne Sofie Sloth Nilausen

Léonie Sonning Talentprismodtager 2019

Mens andre dansede til pop, dansede Anne Sofie til Vivaldi
Det begyndte med et legetøjsklaver, som Anne Sofie fik af sine forældre som 1-årig. I starten blev det blot til lidt klimpren, men senere fandt hun ud af, at man kunne spille små melodier, og snart slog det begrænsede antal tangenter på det lille instrument ikke længere til. Som knap 8-årig begyndte hun til klaverundervisning og skiftede legetøjet ud med et rigtigt klaver.

I forældrenes pladesamling, der især bestod af Vivaldi og Beethoven sonater, faldt Anne Sofie over Pathétique Sonaten for klaver og satte sig som mål, at hun en dag ville kunne spille den. Og hvor veninderne dansede til popmusik, foretrak Anne Sofie at danse til Vivaldis koncerter for viola d’amore.

Som 14-årig blev Anne Sofie optaget på MGK og startede sine musikstudier, samtidig med at hun færdiggjorde folkeskolen i 9. klasse. Musikken trak, så i stedet for gymnasiet, tog hun et valg og fortsatte på MGK med konservatoriet i sigte: “Som 14-årig tænker man ikke så meget over de store valg man tager. Jeg ville bare gerne spille klaver!”

Vigtigt at være nervøs

Når Anne Sofie skal på scenen, er det vigtigt for hende at være nervøs. “Jeg har prøvet ikke at være nervøs inden en koncert, og det er ikke godt!”. Hun får nervøsiteten ud af systemet, hvis hun er nervøs inden koncerten, og når hun så står på scenen, så er det sivet ud igen.

“Før jeg skal spille en koncert, så forestiller jeg mig, hvordan det er at sidde der. Hvis jeg skal spille i en ny sal, så går jeg ind på nettet og leder efter billeder af salen, så jeg kan visualisere, hvordan det bliver at spille der. Hvis ikke jeg har været nervøs, så er det måske fordi jeg ikke har tænkt så meget over det, og så rammer nervøsiteten lige når man er i situationen.”

For Anne Sofie er fremtiden fuld af muligheder. Hvis der var frit valg på alle hylder, ville hun lave en blanding af at spille solokoncerter, kammerkoncerter og undervise. Anne Sofie holder meget af at undervise elever på alle niveauer, især når hun har elever, der virkelig brænder for at spille.

Kort om Anne Sofie Sloth Nilausen

Født i 1988. Opvokset i Birkerød.
Har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Amalie Malling og Bohumila Jedličková og på Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf hos Paolo Giacometti og Lisa Eisner-Smirnova.
Hun studerer i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium med Søren Rastogi som lærer og har som solo- og kammermusiker optrådt i Danmark, Sverige, Tyskland, Litauen og Spanien.

Stipendiet fra Léonie Sonnings Musikfond

Pengene, som Anne Sofie modtager fra Léonie Sonnings Musikfond, skal gå til fortsat at kunne tage timer på Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere