Copenhagen Piano Quartet

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Copenhagen Piano Quartet er en ung klaverkvartet med rødder i Danmark, Tjekkiet og Polen. Kvartetten blev dannet i 2010 og studerer som ensemble i solistklassen hos Tim Frederiksen og Jens Elvekjær på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2011 var Copenhagen Piano Quartet prismodtager ved Val Tidone International Chamber Music Competitions i Italien, i 2012 vandt kvartetten 1. pris i Konservatoriets kammermusikkonkurrence og 3. pris i International Johannes Brahms Competition i Østrig. Kvartetten har en omfattende koncertvirksomhed.

Violinisten Benedikte Damgaard studerer hos Serguei Azizian i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2011 supplerede hun sine studier med et ophold i Berlin. Vinder af Jacob Gades Violinkonkurrence i 2004. Hun har været solist med bl.a. Sjællands Symfoniorkester og Aalborg Symfoniorkester og har spillet kammermusikkoncerter i ind- og udland. Senest i et intensivt forløb med Copenhagen Piano Quartet. Modtager af legat fra Betty og Valdemar van Hauens Fond. Hun spiller på en Stradivarius udlånt af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Bratschisten Kristina Fialova er født i Tjekkiet og uddannet fra konservatoriet i Brno. Siden 2007 har hun modtaget undervisning på Academy of Performing Arts i Prag og siden 2009 hos Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har vundet priser i en række internationale konkurrencer i Tjekkiet, Slovakiet, England, Skotland, Italien, New York og Danmark og har været solist i koncerthuse og på festivaler i en lang række lande. Hun spiller på en Carl Giuseppe Testore Contrada fra 1745. 

Cellisten Adam Stadnicki studerer hos Morten Zeuthen i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Han har desuden studeret hos Roland Pidoux og Xavier Phillips ved Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris. I 2011 indledte han studier ved Manhattan School of Music i New York hos David Geber. I 2012 vandt han Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums cellokonkurrence. I 2011 var han solist i Dvoraks cellokoncert med Amatørsymfonikerne i København.

Pianisten Neel Teilmann debuterede i 2012 fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har siden da været aktiv som solist, kammermusiker og liedpianist. Hun er uddannet hos Amalie Malling og Jens Elvekjær. Derudover har hun studeret to år hos Eero Heinonen ved Sibelius Akademiet i Helsingfors. Neel Teilmann vandt den danske Steinway Konkurrence i 2004 og har bl.a. modtaget legat fra Betty og Valdemar van Hauens Fond. Hun har optrådt som solist med flere danske orkestre, heriblandt Sjællands Symfoniorkester i 2010.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Copenhagen Piano Quartet modtog et stipendium på 120.000 kr. Stipendiet skal anvendes til deltagelse i Charles Hennen internationale kammermusikkonkurrence i Holland, undervisning hos Stephan Picard og Tabea Zimmermann i Berlin, masterclass med Fauré Quartett i Karlsruhe, undervisning hos Talich Quartet i Prag og Avo Kouyoumdjan i Wien. 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »