Johnny van Hal

Léonie Sonning Talentprismodtager 2001

Stipendium

Stipendiet på 50.000 kr. blev anvendt til studier hos Peter Berne, Kirchbach og en rejse til New York för att arbeta med Jeffrey Goldberg, som arbetar vid Metropolitan Opera, NYC, som assistent conductor och vocal coach. Jeffrey är också knuten till den vokal fakulteten på Juilliard school of music i NYC. Med Jeffrey är arbetet mer inställt på ren vokal teknik, men i ett tätt förhållande till en specifik roll skrev Johnny van Hal.

Tenoren Johnny van Hal

Er hollandsk født, men opvokset og bosat i Sverige. Efter fire års studier på Musikhøjskolen i Malmö blev han videreuddannet ved Operaskolen i Göteborg hos lærerne Berith Lindholm og Harald Ek. Derudover deltagelse i masterclasses med Håkan Hagegård, Alf Häggstam, Birgit Nilsson, Birgit Nordin, Kerstin Meyer, Dorothy Irving, Jane Manning og Torbjörn Lillieqvist.

I 1992 blev van Hal ansat ved Malmö Musikteater, og i februar 1993 fik han ansættelse på Det Kgl. Teater. Det var som Jonathan i Carl Nielsens Saul og David at van Hal fik sit egentlige gennembrud på Det Kongelige Teater. Han har bl.a. sunget Erik i Den flyvende hollænder, Oberon i Holger Danske, Walther von der Vogelweide i Tannhäuser, Roderigo i Otello og Bacchus i Ariadne på Naxos.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere