Karen Bach

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Karen Bach er født 1981 ved Silkeborg.
Hun begyndte at spille klaver som fem-årig og i 2000 rejste hun til New York, hvor hun blev optaget på The Collective School of Music med klaver som hovedinstrument. Trommeslager og professor ved Berklee College of Music Ian Froman blev hendes lærer og senere kollega på egne projekter, turnéer og indspilninger. Sammen har de spillet koncerter i Danmark, Sverige, USA.

2002-2007 studerede Karen Bach på Rytmisk Musikkonservatorium. Siden har hun arbejdet som pianist, komponist og arrangør på egne og andres projekter, heriblandt Three Trios, elektropop kvartetten Next to Beluga og New York-trioen Bach/Froman/Gregor samt Karen Bach Trio, med hvem hun har turneret og udgivet tre albums. Secret Rooms (2010) dannede  grobund for projektet Visual Reality, hvor Karen Bach arrangerede ny musik for større orkester og udviklede en serie visuals i samarbejde med illustrator Karen Hemmingsen.

Herudover er Karen Bach freelance studie- og teatermusiker, huskunstner og underviser. Hun har siddet i bestyrelsen for musikernetværket IMPRA, har lagt musik til New York undergrundsteaterstykket Garbo’s Dreams og modtaget  arbejdslegater fra Kunststyrelsen, DJBFA og Statens Kunstfond.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Karen Bach modtog et stipendium på 60.000 kr.

Stipendiet skal anvendes til en studierejse til New York samt til komposition og udvikling af hendes nyeste projekt for trio og orkester.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere