Kasper Villaume

Léonie Sonning Talentprismodtager 1997

Stipendium

Stipendiet var på kr. 60.000 og Kasper Villaume skrev bagefter:

Rejselegatet som jeg modtog i 1997, blev brugt på at realisere min store drøm: en studierejese på et halvt år til Afrika og USA. Efter at have fået orlov fra Det Rytmiske Musikkonservatorium gik turen gik først til Ghana i Vestafrika. Her boede og spillede jeg i 2 måneder sammen med en Ghanesisk trommegruppe. Det blev et meget intensivt studie i den afrikanske rytmik, som er forløberen for jazzen, og alt hvad vi i dag kalder ”rytmisk musik. 

Herfter gik turen til New Orleans med studier hos bl.a. pianisten Ellis Marsalis. Dette var her hvor jazzen startede i beyndelsen af 1900 tallet. Man kunne stadig i dag mærke den kolosale smeltedigel af musik lige fra afrikanske danse, gospel, cubansk salsa og vesteuropæsik klassisk musik. Rejsen sluttede der hvor jazzen udspringer af i dag : New York, bl.a. med studier hos pianisten Kenny Werner. Den 6 måneder lange tur, var en kolosal inispiration for mig. Det bandt jazz-historien sammen : fra Afrika over New Orleans, til New York, og jeg fik fundet frem til rødderne i min musik. I løbet af turen fik jeg samtidig komponeret de første numre til den min første cd ”Outrun” der i 2001 vandt en Jazz-Grammy.”

Kasper Villaume

Er født i 1974, han kommer fra Nykøbing Mors og blev som 19 årig optaget på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvor han studerede hos bl.a. Carsten Dahl, Jørgen Emborg og Ole Kock Hansen.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere