Kasper Villaume

Léonie Sonning Talentprismodtager 1997

Stipendium

Stipendiet var på kr. 60.000 og Kasper Villaume skrev bagefter:

Rejselegatet som jeg modtog i 1997, blev brugt på at realisere min store drøm: en studierejese på et halvt år til Afrika og USA. Efter at have fået orlov fra Det Rytmiske Musikkonservatorium gik turen gik først til Ghana i Vestafrika. Her boede og spillede jeg i 2 måneder sammen med en Ghanesisk trommegruppe. Det blev et meget intensivt studie i den afrikanske rytmik, som er forløberen for jazzen, og alt hvad vi i dag kalder ”rytmisk musik. 

Herfter gik turen til New Orleans med studier hos bl.a. pianisten Ellis Marsalis. Dette var her hvor jazzen startede i beyndelsen af 1900 tallet. Man kunne stadig i dag mærke den kolosale smeltedigel af musik lige fra afrikanske danse, gospel, cubansk salsa og vesteuropæsik klassisk musik. Rejsen sluttede der hvor jazzen udspringer af i dag : New York, bl.a. med studier hos pianisten Kenny Werner. Den 6 måneder lange tur, var en kolosal inispiration for mig. Det bandt jazz-historien sammen : fra Afrika over New Orleans, til New York, og jeg fik fundet frem til rødderne i min musik. I løbet af turen fik jeg samtidig komponeret de første numre til den min første cd ”Outrun” der i 2001 vandt en Jazz-Grammy.”

Kasper Villaume

Er født i 1974, han kommer fra Nykøbing Mors og blev som 19 årig optaget på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København, hvor han studerede hos bl.a. Carsten Dahl, Jørgen Emborg og Ole Kock Hansen.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »