Kirstine Futtrup

Léonie Sonning Talentprismodtager 2007

Kirstine Futtrup blev født i København i 1980 og begyndte at spille violin som 4-årig på Det Danske Suzuki Institut. I 1987 optrådte hun for første gang som solist i Tivolis Koncertsal. I 1994 blev hun elev på Musikhøjskolens MGK. I 1995 blev hun af FN (United Development Programme) inviteret til De Forenede Arabiske Emirater for at repræsentere Europa ved en kunst- og musikfestival. Samme år begyndte hun at studere hos Milan Vitek og modtog guldmedaljen ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence. I 1997 blev hun optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun debuterede fra solistklassen i 2006.

Kirstine Futtrup har været solist med Aarhus Symfoniorkester, Københavns Festival Orkester og Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Symfoniorkester. Siden 2006 har hun været koncertmester i Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Desuden vandt hun i 2003 violinkonkurrencen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har modtaget Jacob Gades store legat og Sonys Talentpris.

Kirstine Futtrup har desuden studeret hos Peder Elbæk, Tim Frederiksen, Sergei Azizian, Gerhard Schulz, Ulla Schulz, Almita Vamos og Roland Vamos.

Kirstine Futrup er stifter af Paizo Kvartetten, som har vundet adskillige priser, såsom førstepris og publikumspris ved Trondheim Internationale Kammermusik Konkurrence 2000, Bela Bartok Pris i Reichenau 2001, førstepris ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Kammermusik Konkurrence 2002 og 2003. Paizo Kvartetten vandt desuden førstepris og Grand Prize i Melbourne Chamber Music Competition i 2003. Kvartetten har optrådt i Wigmore Hall London, Musikverein Wien, Nuits Romantiques Aix-les-bains og Lincoln International Chamber Music Festival.

I 2002 udgav Paizo Kvartetten deres første cd med Beethoven kvartetter, og i 2004 var de Ensemble in Residence i Rundetårn i samarbejde med DR.

Stipendium

Kirstine Futtrup modtog et stipendium på 50.000 kr. 
Stipendiet skal bruges til at tage timer hos Gerhard Schulz og Ulla Schulz i Wien samt til at undersøge mulighederne for at søge ind på konservatoriet i Wien, Berlin eller i Hamburg.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere