Kristine Vestergaard

Léonie Sonning Talentprismodtager 2007

Kristine Vestergaard er født i 1979. Hun begyndte sin oboundervisning i 1993 på Aabenraa Musikskole hos solooboist Jørgen Frederiksen. I 1996 optrådte hun for første gang som solist, hvilket var med Sønderjyllands Symfoniorkester, og siden optrådte hun med forskellige amatørorkestre i Sønderjylland og København. Inden hun blev optaget på obostudiet hos Ole-Henrik Dahl ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2000, var hun blevet hun bachelor fra Musikvidenskabeligt Institut ved Københavns Universitet.

Under sin konservatorietid deltog hun i Orkester Norden i 2002 og 2003 samt i masterclasses hos bl.a. Francois Leleux og Jacques Tys. I 2004/2005 studerede hun hos Jacques Tys i Paris og medvirkede ved en lang række orkester- og kammermusikkoncerter i konservatoriets regi. I 2006 blev hun optaget i solistklassen hos Bjørn Carl Nielsen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Kristine Vestergaard har gennem det meste af sin konservatorietid assisteret i de fleste danske symfoniorkestre. Senest på kontrakt i Det Kongelige Kapel, og fra februar til oktober 2007 i Århus Symfoniorkester.

Stipendium

Kristine Vestergaard modtog et stipendium på 50.000 kr. 
Stipendiet skal anvendes dels til anskaffelse af forskelligt værktøj til at fremstille rør til oboen med, dels til hjælp ved køb af et nyt instrument.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere