Louise Hjorth Hansen

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Louise Hjorth Hansen (f. 1983) er uddannet blokfløjtenist hos Nikolaj Ronimus ved Syddansk Musikkonservatorium, Esbjerg. I 2011 afsluttede hun sin kandidatuddannelse. Efterfølgende blev hun optaget på solistuddannelsen hos Ashley Solomon og Julien Feltrin på Artist Diploma, Royal College of Music i London. Herfra debuterede hun i 2012 med højeste udmærkelse. Louise Hjorth Hansen debuterer fra solistklassen på Syddansk Musikkonservatorium i 2013. Hun har gjort sig gældende i flere internationale konkurrencer og modtaget forskellige legater.

Som solist og kammermusiker har Louise Hjorth Hansen spillet koncerter i ind- og udland. Hendes fokus på at spille koncerter af eksperimenterende art har ført til et samarbejde med komponister, jazz- og elektroniske musikere, hvor der skabes en klangverden med svævende, hypnotiserende og improviserende lydcollager. Hun udfordrer sit instrument, og grænserne for musikkens formåen skubbes ud i det uvisse.  I 2013 samarbejder hun med Fuzzy om et nyt stykke musik for blokfløjte og live electronics med henblik på uropførelse ved debuteksamen.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Louise Hjort Hansen modtog et stipendium på 60.000 kr.

Stipendiet skal anvendes til fortsatte studier af moderne musik hos Julien Feltrin i London, køb af nye instrumenter samt til udgifter i forbindelse med koncerter og konkurrencer i udlandet.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere