Monica Nørgård Stevns

Léonie Sonning Talentprismodtager 2007

Monica Nørgård Stevns er født i København i 1981. Allerede fra en tidlig alder interesserede hun sig for sang. Hun søgte optagelse på Sankt Annæ Gymnasium, hvor hun i mange år sang i pigekoret. I 1999 blev hun optaget på det konservatorieforberedende MGK. Ved en masterclass i Zofingen, Schweiz, i 2000 kom hun i kontakt med Bodil Gümoes og blev i 2001 optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Bodil Gümoes som hovedfagslærer. Herfra afslutter hun sine studier med diplomeksamen i maj 2007. Sideløbende med studierne på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium har Monica Nørgård Stevns periodevis studeret drama hos skuespiller Hanne Jørna samt forbedret sine sprogkundskaber. I juli 2006 tog hun til Italien for at læse italiensk på Università di Stranieri di Perugia. Hun har ligeledes deltaget i en række masterclasses bla. ved Edith Mathis, Kirsten Buhl Møller, Susanna Eken, Inga Nielsen, Roger Vignoles og Anthony Spiri. Foruden talrige lied-koncerter med pianisten Troels Roland har Monica Nørgård Stevns sunget Didos parti i Purcells Dido og Æneas, Atalanta i Händels Xerxes samt Susanna i uddrag af Mozarts Figaros Bryllup. Herudover har hun optrådt som solist ved en række koncerter med Holmens Kirkes Kantori, som hun er fast medlem af.

Stipendium

Monica Nørgård Stevns modtog et stipendium på 50.000 kr. 
Stipendiet skal anvendes til en længerevarende studierejse til Wien, hvor hun vil studere hos Franz Lukasovsky samt styrke sine tyskkundskaber på Goethe-Institut. Endvidere ønsker hun at tage timer hos en relevant dramalærer.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »