Nicolai Woorsaae

Léonie Sonning Talentprismodtager 2010

Komponisten Nicolai Worsaae er født i 1980. Han har studeret komposition på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Hans Abrahamsen, Bent Sørensen og Hans Peter Stubbe Teglbjærg som lærere; desuden har han studeret komposition på Hochschule für Musik und darstellende Kunst Graz hos Beat Furrer. Han har arbejdet med ensembler som Athelas Sinfonietta Copenhagen, Oslo Sinfonietta, FIGURA Ensemble, Esbjerg Ensemble, Göteborg Opera Orkester, Curious Chamber Players og Arditti String Quartet. Nicolai Worsaae er medstifter af komponistgruppen Dygong, som beskæftiger sig med performance og afvikling af koncerter med ny musik på en nytænkende måde. Blandt hans værker kan nævnes Gesang durch eine Mauer (2008), Du hast gesagt (2010), Wesenheit ab Wesenheit (2011) og Et frappe (2012).

Stipendium

Stipendiet på 60.000 kr. blev anvendt til et studieophold i Paris med undervisning i komposition hos Gerard Pesson og Phillip Leroux.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »