Nightingale String Quartet

Léonie Sonning Talentprismodtager 2011

Stipendium

Nightingale Kvartetten modtog et samlet stipendium på 150.000 kr. som blev anvendt til undervisning hos violinisten Shmuel Ashkenasi og cellisten Hans Jørgen Jensen i Chicago, medlemmer af Emerson Kvartetten i New York samt hos violinisten Günther Pichler i Wien.

Nightingale Strygekvartetten

blev dannet i 2007: Gunvor Sihm og Josefine Dalsgaard, violiner, Marie Louise Broholt Jensen, bratsch, og Louisa Schwab, cello. Alle fire studerende Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Tim Frederiksen som mentor og kammermusiklærer.

I 2009 vandt Nightingale String Quartet andenprisen ved P2s Kammermusikkonkurrence, hvilket blev startskuddet til en lang række koncerter i Danmark. I 2010 repræsenterede kvartetten Danmark ved verdensudstillingen EXPO i Shanghai. Nightingale String Quartet har bl.a. modtaget undervisning af medlemmer af Alban Berg Kvartetten, Vermeer Kvartetten, Danel Kvartetten og Den Danske Strygekvartet. De har deltaget i Milan Viteks kursus i Smetanas fødeby Litomysl i Tjekkiet.

Da Léonie Sonnings Musikfond i anledning af 50-års jubilæet i foråret 2010 havde geninviteret György Kurtág til Danmark, underviste Kurtág Nattergalekvartetten, som spillede Beethoven for den ungarske komponist og kammermusikmester. Kvartetten er i gang med en meget rost indspilning af Rued Langgaards strygekvartetter.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere