Oscar Micaelsson

Léonie Sonning Talentprismodtager 2014

Oscar Micaelsson er født 1990 i Göteborg, Sverige. Han studerer ved det Kongelige Danske Musikkonservatorium og afslutter sin kandidateksamen i klaver 2014. Han er aktiv inden for jazz og improvisation, og i 2012 opførte han John Cage’s klaverkoncert for prepareret klaver og sinfonietta. Han har optrådt i Skandinavien, Tyskland og Sydkorea. I 2013 var han solist i Gunnar Bergs klaverkoncert Frise ved Østrigs Komponistforenings 100 års jubilæum i Wien, og i 2013 var han solist i Stravinskijs koncert for klaver og harmoniorkester i Sydkorea. Oscar Micaelsson er desuden forfatter til artikler om mødet mellem jazz, moderne kompositionsmusik og ældre klassisk musik.

Stipendium

Stipendiet på 60.000 kr. anvendt til studier/coaching i Paris hos Jay Gottlieb, specialist i moderne musik samt hos Claude Abromont, specialist i komposition og teori. Stipendiet er endvidere anvendt til at færdiggøre et forskningsprojekt om jazz og klassiske traditioner.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »