Stina Schmidt

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Stina Schmidt (f. 1978) er uddannet på Operaakademiet i 2011 og har desuden taget musiklærereksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun har studeret hos Anne Margrethe Dahl, Fiona MacSherry, Ulrich Stærk, Thomas Darelius, Rachel Andrist, Mikael Eliasen og Gregory Lamar. Hun har beskæftiget sig med roller som Octavian i Rosenkavaleren, Nerone i Poppeas kroning, Moder Marie i Karmeliternes dialoger, Carmen, Sesto i Titus, Iocaste i Kong Ødipus, Baba i Lastens vej og komponisten i Ariadne på Naxos.

Stina Schmidt debuterede på Det Kongelige Teater som Flora i La Traviata, og senere turnerede hun landet rundt med forestillingen Opera ind til benet. I 2012 kunne hun opleves som Cherubino i Figaros Bryllup, Ofelia i Beach Edition samt 3. dame/dreng i Den Ny Operas opsætning af Tryllefløjten. I efteråret 2012 medvirkede hun i Det Kongelige Teaters Carmen-forestilling på turné. Hun danner duo med pianisten Christine Raft og samarbejder med barytonen Simon Duus Svendsen. Hun er en ofte benyttet koncertsanger i dansk musikliv.

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Stina Schmidt modtog et stipendium på 60.000 kr.

Stipendiet skal anvendes til studier ved Gregory Lamar i New York og hos Fiona MacSherry i England – med fokus på indstudering af udvalgte Strausspartier i deres helhed. 

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere