Ventus

Léonie Sonning Talentprismodtager 2019

Spil musik, hav det sjovt og nyd det!
Klarinettisten Louise Anine Kempf Mogensen er fra Hedehusene. Fløjtenisten Michaela Hansen er fra Malmö. De to mødtes på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og en dag i 2017 ringede Michaela til Louise og foreslog, at de skulle slå sig sammen og tage til en konkurrence i Japan. Det gjorde de, og duoen Ventus var født.

“Vi havde en lærer der sagde, lige inden vi tog til Japan, at nu skulle vi huske at spille musik, nyde det og have det sjovt!” og det råd har de taget til sig og gjort til deres mantra, som de minder hinanden om, før de går på scenen.

Og det med at have det sjovt, virker ikke som noget problem, for en ret stor del af tiden i øvelokalet går med at grine. “Vi har vidt forskellige baggrunde, men mødes i vores menneskesyn og humor. Vi har det sjovt – og det er vigtigt for os at have det sjovt”.

Et familieforetagende

Inden turen gik til Japan skulle den nyfødte fløjte- og klarinetduo finde ud af, hvad de skulle have på repertoiret. Og da det ikke er ligetil at finde musik, skrevet til netop deres kombination af instrumenter, måtte de i gang med at omarrangere; og med kort deadline kastede de sig over et stykke for fløjte og fagot af Villa-Lobos. “Der gik én takt, så tænkte vi: hvorfor har vi brugt en halv time på det?”. Og så ringede de til Michaelas far, der selv er komponist.

Siden har han med stor velvilje kastet sig over at både skrive og arrangere musik til de to blæsere, men familieopbakningen stopper ikke der. Michaelas bror er fotograf og er ofte med og tager billeder eller optager video; og hendes kæreste hjælper også med at komponere og arrangere. “Og dem der ikke lige kan skrive musik, de hepper – og det gør de rigtig godt!”

“Og så er der dem her!” indskyder Louise og hentyder til de perlearmbånd, der pryder begge deres håndled. Michaelas lillesøster bidrager nemlig til projektet med hjemmelavet merchandise, der er gået hen og blevet en slags lykkeamulet. “Det er meget vigtigt, at de er med, for de bringer held for Ventus”

Vil gerne gøre noget for andre

Fremtiden for den produktive duo byder på flere konkurrencer og koncerter, men de brænder også for projekter, der ikke bare handler om deres eget ego. “Vi kan godt lide at spille konkurrencer og koncerter, men vi kan også godt lide at gøre en forskel” afslører de hemmelighedsfuldt. “Så det arbejder vi hårdt på lige nu – at kunne gøre en forskel.”

Louise og Michaela vil gerne gøre noget for andre og lave velgørenhedsprojekter, der har til formål at udbrede kendskabet til klassisk musik, til en gruppe mennesker, der måske ikke normalt har mulighed for at komme i kontakt med den slags musik. “Vi vil bruge det vi kan, for at give noget til andre”

Først og fremmest kan man dog glæde sig over det, de allerede giver dem, der er så heldige at opleve duoen Ventus, når de fortolker musik i alle genrer. For de er ikke bange for at bryde alle normer, når nogen prøver at sætte dem i bås: “Så googler vi hele natten og finder noget hvor vi tænker: det her passer overhovedet ikke til vores instrumentsammensætning – det gør vi!”

Kort om Ventus

Duo bestående af klarinettisten Louise Anine Kempf Mogensen og fløjtenisten Michaela Hansen.
Dannet i 2017 i forbindelse med deltagelse i en konkurrence i Osaka, Japan.
Finalepladser i internationale konkurrencer for kammermusik i bl.a. Berlin, Sydkorea og Italien.
Turné i Kina i 2018.
Vandt i 2019 1. Pris i The International Music Competition London Grand Prize Virtuoso. Præmien er en koncert i The Royal Albert Hall 16. april 2019.

Stipendiet fra Léonie Sonnings Musikfond

Pengene fra Léonie Sonnings Talentpris skal Louise og Michaela bruge til at dække rejseudgifter i forbindelse med konkurrencer i udlandet.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere