Henrik Budde

Léonie Sonning Talentprismodtager 2015

Henrik Budde (f. 1982) har studeret komposition på Det Jyske Musikkonservatorium hos Karl Aage Rasmussen, Hans Abrahamsen, Simon Steen-Andersen (2007-12) og i solistklassen på Norges Musikkhøgskole hos Lasse Thoresen og Simon Steen-Andersen (2012-14). Desuden har er han uddannet i musikvidenskab og har fået privatundervisning i orkesterdirektion. Henrik Budde har fået opført værker af ensembler som Aarhus Sinfonietta, Budapest Symphony Orchestra, Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, DR UnderholdningsOrkestret, Esbjerg Ensemble m.fl. Sideløbende har han komponeret musik til film og tv samt arbejdet med værker i krydsfeltet mellem drama/teater og performance art. Han har desuden dirigeret kor, ensembler og orkestre.

Stipendiet

Stipendiet på 60.000 kr. anvendes på en studierejse til Los Angeles med undervisning hos komponist Jack Smalley (USC Thornton School of Music) og orkestrator Conrad Pope, samt til anskaffelse af computerudstyr og programmer til optagelse og bearbejdning af lyd og video.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere

Vindtro

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Fra løbeklub til prisvindende blæserkvintetBlæserkvintetten Vindtro er noget af det gode,

Læs mere »

Radu Ratoi

Léonie Sonning Talentprismodtager 2023 Akkordeonisten Radu Ratoi er vant til udfordringer. Faktisk foretrækker han at

Læs mere »