Ingrid Meidell Noodt

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Ingrid Meidell Noodt (f.1989) er opvokset i Oslo.
Som 11-årig begyndte hun at spille klarinet og fik fra 2004 undervisning af Fredrik Fors på Unge Talenter-afdelingen på Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. I 2007 var hun prisvinder i Ungdommens Musikkmesterskab i Solo- og Kammermusik. Fra 2008 studerede hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Søren Elbo og John Kruse. I 2011 afsluttede hun sin bachelor. Samme år modtog hun Betty og Valdemar van Hauens pris og var i den anledning solist med Kammerorkestret Arco. Sideløbende med studierne har hun deltaget i masterclasses hos bl.a Martin Fröst, Andreas Sundén, Yehuda Gilad, Pascal Moragues og Bruno Martinez. 

Ingrid Meidell Noodt har assisteret i Det Kongelige Kapel, Sjælland Symfoniorkester, DR UnderholdningsOrkestret, Aalborg Symfoniorkester og Västerås Sinfonietta. I 2011 vandt hun 2. pris samt juryens specialpris i P2s Kammermusikkonkurrence sammen med blæserkvintetten Mazvila Winds. I 2012 var hun soloklarinettist i det nystartede Orchestra NoVe, et samarbejdsorkester mellem Norge og El Sistema i Venezuela. Senere samme år vandt hun stillingen som soloklarinettist i Svenska Kammarorkestern i Örebro. 

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Ingrid Meidell Noodt modtog et stipendium på 60.000 kr. Stipendiet skal anvendes til reparationer og vedligeholdelse af klarinetter samt til udgifter i forbindelse med studieophold og masterclasses hos Yehuda Gilad i Europa og USA.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere