Ingrid Meidell Noodt

Léonie Sonning Talentprismodtager 2013

Ingrid Meidell Noodt (f.1989) er opvokset i Oslo.
Som 11-årig begyndte hun at spille klarinet og fik fra 2004 undervisning af Fredrik Fors på Unge Talenter-afdelingen på Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo. I 2007 var hun prisvinder i Ungdommens Musikkmesterskab i Solo- og Kammermusik. Fra 2008 studerede hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Søren Elbo og John Kruse. I 2011 afsluttede hun sin bachelor. Samme år modtog hun Betty og Valdemar van Hauens pris og var i den anledning solist med Kammerorkestret Arco. Sideløbende med studierne har hun deltaget i masterclasses hos bl.a Martin Fröst, Andreas Sundén, Yehuda Gilad, Pascal Moragues og Bruno Martinez. 

Ingrid Meidell Noodt har assisteret i Det Kongelige Kapel, Sjælland Symfoniorkester, DR UnderholdningsOrkestret, Aalborg Symfoniorkester og Västerås Sinfonietta. I 2011 vandt hun 2. pris samt juryens specialpris i P2s Kammermusikkonkurrence sammen med blæserkvintetten Mazvila Winds. I 2012 var hun soloklarinettist i det nystartede Orchestra NoVe, et samarbejdsorkester mellem Norge og El Sistema i Venezuela. Senere samme år vandt hun stillingen som soloklarinettist i Svenska Kammarorkestern i Örebro. 

Stipendium fra Léonie Sonnings Musikfond

Ingrid Meidell Noodt modtog et stipendium på 60.000 kr. Stipendiet skal anvendes til reparationer og vedligeholdelse af klarinetter samt til udgifter i forbindelse med studieophold og masterclasses hos Yehuda Gilad i Europa og USA.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Andre modtagere

NOVO QUARTET

Léonie Sonning Talentprismodtager 2021 Da Nikolai Vasili Nedergaard i de sene teenageår begyndte sine violinstudier

Læs mere »