Lea Quortrup

Léonie Sonning Talentprismodtager 2016

En sanglærer lokkede Lea Quortrup væk fra jazzen med en CD af Wunderlich

Lea Quortrup har altid sunget og haft behov for at udtrykke sig gennem musik.

Jeg var omkring 3-4 år og gik og sang hjemme hos min farmor. Hun reagerede spontant og sagde, at jeg da vist skulle være operasanger en dag.

Men Lea startede et andet sted. Hun elskede at synge, men spillede også jazzmusik på saxofon i forskellige bands. Det var lige før, hun havnede i en jazzniche, da der var en sanglærer, som forærede hende en cd med Fritz Wunderlich, ”Dichterliebe”, hvor han sang lieder af Schubert og Schumann og det ændrede det hele.

Min sanglærer fik mig gaflet over på den klassiske banehalvdel og det var et vendepunkt, som førte mig ind i en masse sammenhænge med klassisk musik og det er det, som CD’en minder mig om, siger Lea.

Musikken fylder en op

Musikken fyldte meget i Leas tidlige ungdom, hun forsøgte at dele sol og vind lige mellem vennerne og musikken, men som hun siger: ”Det var ikke mig, der lukkede festen hver gang.”

Jeg skulle jo op næste morgen og i det lange løb er det, der gør mig mest glad at vælge musikken, siger Lea og forklarer:

Det er et valg, man gør, og jeg har ikke set det som et fravalg. Musikken fylder en op på en anden måde, som jeg havde søgt inden.

Det var da heller ikke for alvor et problem i forhold til vennerne, at Lea valgte den klassiske musik.

Det kan da godt være, at jeg gik super meget op i det klassiske, men vi havde jo alle nogle interesser; kreative og kunstneriske fritidsinteresser, der tog vores tid.

Lea var i Italien, da hun modtog beskeden om Sonningstipendiet.

Jeg så verden i et nyt skær den eftermiddag og da jeg fortalte det på mit italienskhold, (det syntes jeg godt jeg kunne, da de jo ikke havde nogen forbindelse til Danmark), havde læreren sin egen italienske og meget flamboyante måde at formidle, at det var helt fantastisk. Det satte trumf på og jeg var glad, siger Lea Quortrup.

Familien

Lea Kjeldgaard Quortrup er 29 år gammel og sopran. Hun er datter af Inger Kjeldgaard og Niels Erik Quortrup, som hun voksede op hos i Aalborg sammen med en yngre bror, Jeppe.

Karrieren hidtil

Lea Quortrup (f. 1987) afsluttede sin bachelor ved Det Jyske Musikkonservatorium i 2011, og fra 2012-15 studerede hun på Operaakademiet i København hos Kirsten Buhl-Møller. Igennem sin studietid har hun deltaget i masterclass hos Barbara Bonney, Bo Skovhus, Helmut Deutsch og Roger Vignoles. I 2014 debuterede hun på Det Kongelige Teater i rollen som Zerlina i Mozarts Don Giovanni. Hun har sunget koncerter i mange sammenhænge og været solist i Mozarts Requiem med Danmarks Underholdningsorkester samt i Bachs Juleoratorium med Sokkelund Sangkor og Leipzig Kammerorkester. I efteråret 2015 opholdt hun sig i Rom for at studere Bel Canto repertoire og lære italiensk.

Talentprisen

Talentprisen på 60.000 kr. anvendes til fortsatte sangstudier hos Kirsten Buhl-Møller samt til et intensivt italienskkursus i Rom.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere