Troels Roland

Léonie Sonning Talentprismodtager 2015

Troels Roland Afsluttede i 2013 sin kandidateksamen med topkarakter fra Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Studerer nu i solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med Anne Øland,  Søren Rastogi og Friedrich Gürtler som lærere.

Troels er aktiv som akkompagnatør og kammermusiker, og i august 2014 spillede han Schuberts store sangcyklus, Winterreise, sammen med basbarytonen Simon Duus, direkte transmitteret i P2 Koncerten.

Han har desuden medvirket som pianist i en anmelderost opsætning af Mozarts “Figaros bryllup” på Den Fynske Opera med operagruppen Non Tardar. Troels Roland har tidligere modtaget støtte fra Idellafonden og Den Böhmske Fond. 

Han har givet koncerter i bl.a. Skandinavien, USA, Tyskland, Rusland og Italien. Og desuden deltaget i masterclasses hos den østrigske pianist Helmut Deutsch.

Stipendiet

Stipendiet på 60.000 kr bruges til undervisning hos pianist, Helmut Deutsch i Wien, samt til timer hos Richard Hetherington, repetitør og assisterende dirigent ved Covent Garden i London.

DEL GERNE DETTE INDLÆG

Andre modtagere