Priskoncert med
Barbara Hannigan

BARBARA HANNIGAN MODTAGER LÉONIE SONNINGS MUSIKPRIS 2020

Den 13. maj modtog Barbara Hannigan Léonie Sonnings Musikpris 2020 ved en stor koncert i DR Koncerthuset. Pga. de danske coronarestriktioner blev priskoncerten i 2020 aflyst. 

 

Esben Tange, som er bestyrelsesformand for Léonie Sonnings Musikfonds bestyrelse, uddelte prisen på 1.000.000 kroner og holdt en personlige tale, som også indeholdt den officielle motivering: 

”Leonie Sonnings Musikpris 2020 tildeles sopranen og dirigenten Barbara Hannigan for med stor virtuositet, originalt scenisk nærvær og vovemod at forny det 20. århundredes repertoire og inspirere en række af tidens førende komponister til at skabe helt ny forunderlig musik.

Med nytænkning af koncertformen og musikerens rolle, og ved kompromisløst at investere sig selv som menneske og kunstner har Barbara Hannigan åbnet nye veje ind i musikken for et stort nyt publikum. Og ved generøst at involvere yngre musikere i sin fortsatte udfordring af vanetænkning og hierarkier er Barbara Hannigan i dag en kunstnerisk ledestjerne for nye generationer.”

I sin takketale afslørede Barbara Hannigan, at hun vil donere pengene til sine mentorprojekter for unge musikere og sangere, Equilibrium og Momentum. 

Barbara Hannigan er den 8. sanger og 16. dirigent, der modtager Léonie Sonnings Musikpris.

Ved priskoncerten dirigerede hun DR Symfonorkestret i Richard Strauss Metamorfoser, hvorefter hun sang og dirigerede Francis Poulencs  La Voix Humaine for sopran og orkester.

 

For yderligere oplysninger: Esben Tange, bestyrelsesformand, et@sonningmusik.dk– mobil 28546319

Fotokreditering: Agnete Schlichtkrull

Videohilsen fra Barbara Hannigan i forbindelse med udsættelse af priskoncerten

For yderligere oplysninger

Kristina Sindberg
Bestyrelsesformand
et@sonningmusik.dk
Mobil 28546319