1 million til nordiske talenters kunstneriske udvikling

Igen i år uddeler Léonie Sonnings Musikfond 100.000 kroner til 10 talenter. Léonie Sonnings Musikfonds talentpriser uddeles med formålet om at bidrage til fortsat kunstnerisk udvikling af den unge nordiske generation af musikere.

Léonie Sonnings Musikfond støtter hvert år den næste generation af komponister, dirigenter, musikere og sangere, som er fra eller har tilknytning til de nordiske lande. I år er ingen undtagelse, og 10 unge talenter modtager i dag Léonie Sonnings Musikfonds Talentpris.

Udover anerkendelsen fra en af Danmarks mest etablerede musikfonde, modtager talenterne også et beløb på 100.000 kr. i form af et stipendie til videreudvikling af deres individuelle talent. I år er modtagerne dog ikke kun individuelle talenter, da talentprisen også går til en kvartet og en kvintet.

Formand for Léonie Sonnings Musikfond, Esben Tange, fortæller om motivationen for at uddele talentprisen:

”Det er med største glæde, at vi i år ikke blot støtter udviklingen af en række vidt spændende unge solister men også to ensembler. At spille kammermusik på højt niveau er en kunstart i sig selv, og vi har i dag i Danmark adskillige elite kammermusikensembler, der allerede begyndte at spille sammen i konservatorietiden. Ved at give talentpriser til to ensembler håber vi at kunne støtte og inspirere unge musikere til at prioritere kammermusikken.”

Léonie Sonnings Musikfonds Talentpriser uddeles af Fondens bestyrelse.

Instrumentalister

Vindtro

Instrumentalister

Ruben Høgh

Instrumentalister

Radu Ratoi

Instrumentalister

Michael Germer

Sangere

Louise Mcclelland Jacobsen

Instrumentalister

Kristina Thede Johansen

Instrumentalister

Kristian Riisager

Instrumentalister

Kasper Grøn

Instrumentalister

Anna Sofia Bennike

Instrumentalister

Absalon String Quartet

For yderligere oplysninger

Kristina Sindberg
Seniorrådgiver
kristina.sindberg@gknordic.com
Mobil 24860184